From Australia with “leif”

20120830-220457.jpg

Klein gesprekje met ons Micha’tje in Australië leverde mij een fijne nieuwe uitdaging. Zij vond het jammer dat er daar geen Rituals te verkrijgen is en ik vroeg me dan wel af, welke producten daar exclusief zijn.

Zo kwam ik dan met enige hulp van mede-facebookers op de site van het merk “Leif” terecht.

Recht uit Australië en voorlopig alleen nog maar daar te verkrijgen, met de mooie vermelding “Rest of the World = Coming soon …” Té boeiend om daar niet mee in op te gaan. Beetje webshop uitgezocht en tot de geweldige conclusie gekomen dat ik de producten naar mij thuis kon laten verzenden. Dit met een extraatje van 15 euro verzendkosten, wat niet te vergelijken is met de 30 euro verzendkosten die ze in Amerika altijd vragen.

Leif heeft nog niet veel producten en is duidelijk een merk in groei. Pas in augustus 2011 kwamen ze voor ‘t eerst op de markt met hun prachtige flesjes. Voor hun design wonnen ze direct grote prijzen. De flesjes zijn echt leuk, beetje retro, eco-chique.

20120830-220700.jpg20120830-220836.jpg

Het ecologische aspect is bij hen van enorm belang, niet dat ik zo groen-gezind ben, maar voor mijn huid gebruik ik wel eens graag iets zonder parabenen ed.

De geurtjes en ingrediënten zijn gebaseerd op Australische natuurproducten:

  • Lemon myrtle, sandalwood & eucalyptus = INVIGORATION (revitalizerend)
    (bloem met citrusgeur, sandelhout, eucalyptus)

  • Desert lime, vanilla & orange = DEEP CALM
    (citrusvrucht, vanille, appelsien)

  • Wild rosella & alpine pepper = HYDRATION
    (hibiscus, Australische pepermengeling)

De laatste had mijn voorkeur, zowel omdat mijn huid schreeuwt om hydratatie, als om de zeer bijzondere ingrediënten/geur.

Super leuk setje van een body milk en een douchegel, in een mooi doosje, kwam mijn richting uit. Ongeveer anderhalve week later lag dit pakketje al voor mijn deur!

20120830-221025.jpg

En ja, de producten zijn goedgekeurd! Zowel douchegel als bodylotion zorgen duidelijk voor hydratatie en doen echt wel wat ze beloven.

De geur is wennen, beetje vreemd, echt biogeurtje. Je ruikt ook echt wel peper en dit kan ik niet direct omschrijven als een supergeurtje, maar toch bevalt het me.

Bij ieder product stel ik mij de vraag of ik het nadien terug in huis zou halen. Daar scoort Leif tamelijk goed. Ik hou ze online in ‘t oog, want ik verwacht me nog aan veel meer dan enkel douchegel en bodylotion. Terug hetzelfde setje zou ik niet in huis halen, maar dat ligt aan mijn eigen verlangen naar steeds nieuwe en andere beautyproducten. Het was wel iedere euro waard, 33 euro voor het setje en 15 euro verzendkosten.


Leave a Reply