Kleine investering aan kwasten

20120728-110757.jpg

Als een groentje begon ik aan de visagieopleidingen. De voorgestelde, niet al te dure, set van make up borstels schafte ik aan zonder research te doen.

Intussen zijn we toch al bijna een jaar verder en besef ik dat ik beter meteen had geïnvesteerd in de toch wel dure MAC kwasten. Mijn basissetje van op de opleiding doet zeker nog dienst en is niet volledig afgeschreven, maar vanaf nu vervang en vul ik verder aan met die van MAC.

Zo had ik even een uurtje de tijd in omgeving Zaventem en herinnerde me een artikel over een pop-up store in het Woluwe shopping center van MAC. Dus daar even naartoe gereden, het ienieminie kleine winkeltje is bijna helemaal achteraan in het shopping center te vinden. Het is duidelijk een tijdelijke opstelling tot hun echte winkel daar af is.

Ik werd er geholpen door 2 nederlands sprekende verkoop(st)ers, wat al een zeldzaamheid is in dat shopping center. Dus nog eens goede punten gescoord voor MAC.
Zo kocht ik me nog enkele nieuwe kwasten, welke stuk voor stuk aanraders zijn!

Mijn lijstje van kwasten:
- Een duofibre kwast (nr.187 – 48,00 euro): Deze gebruik je vooral om poeders aan te brengen en foundation die te streperig lijkt mooi egaal te maken. Steeds in draaiende beweging gebruiken. Dit is eerder een pro kwast, dus niet direct een noodzaak voor de dagdagelijkse look.
- Een blush kwast (nr.168 – 33,50 euro): Deze gaat van breed naar smal, ideaal om je blush mooi van op je wang tot aan je haarrand te zetten. Wel een must als je regelmatig blush gebruikt, je kan er echt veel fijner mee te werk gaan.
- Een ronde, puntige kwast (nr.219 – 27,00 euro): De must-have voor smokey-eyes. Een smokey eye begin je met een kohlpotlood dat je dan helemaal moet uitblenden (uitvegen). Daarvoor gebruik ik deze kwast.
- Een blending kwast (nr.217 – 21,50 euro): Het blenden van je oogmake-up doe je bijna met elke look. Dit oogt gewoon veel mooier, er hangt dan zeker niet te veel product meer op je ogen, het verzacht als je teveel hebt gebruikt, … Zeker een must-have voor iedereen die dagdagelijks oogschaduw draagt en meerdere kleurtjes gebruikt.
- Een oogschaduwkwast (nr.214 – 27,00 euro): Deze is heel stug en neemt goed product op. Ik gebruik hem om mijn buitenste ooghoeken goed te kunnen aanzetten meestal met een donkerder kleurtje.
- De mascaraborstel (nr.204 – 11,00 euro): Dat ik zo lang heb gewerkt zonder deze te hebben, kan ik zelf niet meer vatten. Nooit nog te klonterige mascara, alle wimpers perfect op de plaats waar ze moeten zitten. Ja, absolute must-have en de goedkoopste van het hele assortiment!

Voorts gebruik ik van mijn oude set nog de gewone eenvoudige oogschaduwborstels om mijn basiskleur mee aan te brengen en nog extra accenten te zetten. Een concealerkwast, gewone poederkwast, eyeliner-kwast en wimperborsteltje.

Voor wie interesse heeft in de kwasten is het nu het ideale moment, vanaf zaterdag 4 augustus zijn er 2 kwastensets te verkrijgen, uit de tijdelijke MAC Illustrated collectie. Deze kwasten zijn veel goedkoper, 55 euro per set. Dit omdat ze niet met de hand gemaakt zijn en een kortere steel hebben.
Deze collectie is exclusief bij de Bijenkorf te verkrijgen (ook online) en niet in andere MAC verkooppunten.

Eerste set = nr. 129, 227, 224, 219, 266
Tweede set = nr. 187, 130, 282, 286

20120802-210202.jpg

20120802-210247.jpg


Leave a Reply