MAC Fashion Sets

20120728-080156.jpg

MAC slaagt er in om me toch voor elke tijdelijke collectie naar hun store te laten lopen. Het begint al met echt ‘tijdelijk’, want de keuze is snel beperkt als je toch later nog iets uit die reeks zoekt.

Daarom ben ik nu ook ruim te laat om nog over de Fashion Sets collectie te bloggen. Maar de collectie was gewoon te leuk, zodat ik ze jullie toch nog wou tonen. De lipsticks zitten trouwens in het vaste assortiment en zouden nog steeds te verkrijgen zijn.

Niets is zo leuk dan setjes van iets hebben, dingen die lekker matchen zonder moeite te doen. Je lippen laten matchen met je nagels is gewoon heerlijk.

Zo heb ik dus 3 setjes gekocht, Myth, Spice en Rebel. Enkel de nagellak van Myth heb ik achtergelaten. Mijn OPI “Samoan Sand” was al bijna exact deze kleur, dus vond ik het overbodig om deze van MAC nog mee te nemen.

Nu was er bij MAC nooit veel nagellak te vinden en dat wekte nog meer mijn curiositeit naar de kwaliteit van hun nagellak. Dat is nu juist nog een punt waar ik nog niet helemaal uit ben. De kleurtjes zijn prachtig en ze drogen snel. Maar ze lakken bij mij niet altijd even gemakkelijk, ik breng daarom meestal een dikkere tweede laag aan om de slechtere eerst gelakte laag te camoufleren. Nu ben ik er toch min of meer voor gewonnen en heb ik ook te horen gekregen dat MAC eind september met een vast assortiment van 31 kleurtjes op de proppen komt. Tegen dan mogen we al herfstkleurtjes gaan uitkiezen.

De lipglasses zijn ook de moeite, want de lipsticks zijn vrij gewoon. Deze extra touch is wel nodig. Uiteraard glanzen ze dan mooi, maar ook de kleur komt veel beter tot zijn recht.

De swatches:
De eerste zijn telkens de lipsticks, daarna de lipglasses. Op mijn lippen heb ik eerst de lipstick aangebracht en voor de tweede foto is de lipglass over de lipstick gezet.
20120728-111223.jpg

Myth
Deze kleur is heel zacht en neutraal. Niet te bruin, niet te roos, gewoon een perfecte nude-tint voor als je je lippen niet wil laten opvallen. Bij een zwaardere oogmake-up zijn deze ideaal.
20120728-080358.jpg
20120728-080508.jpg

Spice
Deze is mijn favoriet. Het kleurtje op je nagels staat perfect bij vele outfits, niet té opvallend, maar gewoon heel mooi. De lipstick en lipglass zijn bijna de natuurlijke kleur van mijn lippen.
20120728-100907.jpg
20120728-101107.jpg

Rebel
Dit is gewoon een leuk kleurtje, lipstick en lipglass zijn bij mij niet voor overdag, maar eerder voor een feestje. De nagellak is een vrij donker, eenvoudig kleurtje dat niet seizoensgebonden is.
20120728-101621.jpg
20120728-101427.jpg

Maar waar Rebel bij mij niet in slaagt, is om de lippen en de nagellak dezelfde tint te geven als je het aanbrengt. Op de lippen is het een veel feller kleurtje dan het donkere paars van de nagellak. Beetje jammer, maar geen drama. Het zijn stuk voor stuk leuke producten.

De prijs van een MAC lipglass was 17,50 euro, een lipstick 18,00 euro en een nagellak 12,50 euro.

MAC is online te verkrijgen bij de bijenkorf (www.debijenkorf.nl). De laatste keer kon je nog niet in België laten leveren, maar wel via een Kialapunt net over de grens in Putte.
En uiteraard hier in de buurt de MAC pro store in Antwerpen en een gewone MAC in het Wijnegemshopping center.


Leave a Reply