To scrub or not to scrub

20120812-201116.jpg

Net voor de zomer ben ik begonnen met intensief te scrubben. Ter voorbereiding van het zonneke en gewoon omdat ik wel eens wou zien of het zoveel effect had. En dit kan ik nu na enkele maanden bevestigen, het heeft enorm veel effect!

Mijn huid is veel egaler en gladder geworden. Het beetje bruin dat ik van de zon heb gekregen blijft veel langer en is intenser, minder oppervlakkig.

Nu gebruik ik voor het lichaam een scrubhandschoen/washandje in de douche samen met wat douchegel. Dit is geen extra tijdsverlet, dus kan je gemakkelijk 2 à 3 keer per week doen. Een scrubhandschoen is niet duur in aanschaf en gaat lang mee. Er bestaan enorm veel lichaamsscrubs, maar die vind ik persoonlijk niet zo effectief als die handschoen.

Deze heb ik bij het kruidvat gekocht, maar ‘k zag ze bij Rituals ook liggen voor 2,90 euro.
20120812-200956.jpg

Voor het gezicht moet je wel uitkijken, deze huid is veel gevoeliger. Gebruik nooit een lichaamsscrub of de scrubhandschoen op je gezicht/decollté. Hiervoor bestaan aparte scrubs die duidelijk vermelden dat ze voor het gezicht zijn.

Zelf wissel ik af tussen 2 facial scrubs.
20120812-201211.jpg

The microdelivery exfoliating wash” (23,22 euro-240ml) van Philosophy is zo een zachte scrub dat je hem iedere dag mag gebruiken. Hiermee was/scrub ik iedere ochtend in de douche mijn gezicht. Ideaal voor mensen met een acnehuid die toch een scrub willen testen, deze is echt heel zacht.
20120812-201650.jpg

Volcanic Ash exfoliater” (28,50 euro-100ml) van MAC is pekzwart en bevat vulkanische assen. Hij is vrij grof van structuur en voor mij het maximum dat ik op mijn gezicht zou gebruiken. Daarmee scrub ik maar 1 à 2 keer per week met deze.

Deze scrub zit niet in het vaste assortiment van MAC, maar komt wel regelmatig bij een tijdelijke collectie terug. Zoals bij de “heavenly creature” collectie die momenteel in de winkel ligt.

Na iedere scrubbeurt snakt mijn huid wel naar een crèmeke en smeer ik dagcréme en bodylotion om te hydrateren.

Scrubben neemt geen extra tijd in beslag en kan je heel goedkoop houden. Twee belangrijke factoren om ergens een routine van te maken waar je enorm veel resultaat voor krijgt.


.social-icon{ display:inline-block; width: 80px; float:left; }


Leave a Reply