Visagieles: de donkere en Aziatische huid

Eerst en vooral dikke merci aan mijn modellen Youk en Kria!

Deze les was bijzonder moeilijk en apart. Het enige wat we konden behouden waren de technieken, maar qua kleuren en sommige bewerkingen was alles nieuw.

‘t Was wel geweldig gezellig, ik heb de hele les samen met Ella de modellen gemaquilleerd. Zo met 2 tegelijk shminken, dat ging best goed!

De Aziatische huid is een rimpelloze maar iets vettere huid met zeer weinig uitgesproken poriën. De juiste verzorging en matteren is van belang.

Qua make-up aandachtpuntjes heb ik de volgende: shaping aan de neusbrug, blush heel hoog zetten, wimpers krullen. Verder viel het best wel mee, maar zou ik toch nog een paar keer goed moeten oefenen om het echt onder de knie te krijgen.

Voor Youk hadden we niet veel tijd meer om haar make-up uitgebreid te doen en zijn de foto’s ook iets te rap-rap genomen, maar toch een kleine impressie:
20130404-145338.jpg

De donkere huid heeft enorm veel soorten en schakeringen, geen enkel model in onze les was van hetzelfde type. Deze huid is meestal ook een vettere huid (nooit afpoederen met transparant poeder!).

Wat ik wel bijzonder vond, waren de ‘wallen’ van de donkere huid, deze moet je echt met bijna fel oranje weg werken en oplichten. Dit is een donkerdere plek onder hun ogen die contrasteert met dan juist weer het lichtere gedeelte van hun wangen.

De types hadden (na lang kijken) een gele of rode ondertoon. De wenkbrauwen vallen helemaal niet op en mogen veel sterker aangezet worden.

Qua kleuren passen enkel de tinten met een warme ondertoon.

Kleine impressie van ons model:
20130404-145421.jpg

Conclusie:

  • Nog veel oefenen
  • Voor een eerste keer kan het er nog mee door
  • Voor het donkere model zou ik weer een halve MAC moeten leegkopen
  • Volgende keer een voor en na fototrekken om het resultaat duidelijker te maken


Leave a Reply